Proiectul pentru Biblioteci Digitale al Noii Zeelande

Un site demonstrativ inițiat de către dezvoltatorii Greenstone, Proiectul pentru Biblioteci Digitale ale Noii Zeelande. Acest site conține multe colecții, care se întind de la informație cu temă umanitară și până la rapoartele științifice din domeniul computerelor și chiar colecții demonstrative de documente arabe și chineze.

Greenstone3 Showcase Library

A demonstration site using Greenstone3.

ACKU - Centrul Afgan al Universităţii din Kabul

Ce peste 37.000 de documente privind cultura afgană ce constituie colecţia ACKU au în compunere lucrări redactate în limbile Dari, Pashto şi felurite alte limbi vestice. Colecţia furnizează o acoperire semnificativă asupra tuturor sectoarelor de dezvoltare, precum şi literatură, muzică şi moştenire culturală.

Agatange Collection

This digital collection of early music scores, treatises on music and music manuscripts was developed by the Toulouse Public Library in France.

Agricultural Techniques for Farmers (in Vietnamese)

This electronic collection for rural people has been developed by the National Center for S&T Information (NACESTI), located in Hanoi.

Agricultural Technology Transfer Society (ATTS)

ATTS is a non-governmental organization accredited by the Ministry of Humanitarian Affairs in the Sudan according to the work permit No.2234 dated January 21st 2009.

AHKRC Digital Library, Islamabad, Pakistan

Biblioteca Digitală AHKRC conţine mii de documente, imagini şi rapoarte. Această bibliotecă digitală conţine patru colecţii. Arhivele SSK conţin NDI-uri (Note de Înregistrări), Scrisori, Emailuri, Faxuri şi alte documente de birou începând cu anul 1980 până la zi. Colecţia de imagini digitale constă din sute de fotografii cu valoare istorică ale lui Akhter Hameed Khan (un renumit om de ştiinţă în domeniul ştiinţelor sociale), precum şi diferite evenimente ale RSP-urilor. Colecţia de jurnale şi rapoarte care peste 500 de articole în format digital şi rapoarte.

Arcas: Scientific Primary Sources in Humanities and Social Sciences

ARCAS is an open access portal which includes collections of primary sources for research. These have been collected as part of research projects accredited by the Faculty of Humanities and Education Sciences (FaHCE) of the National University of La Plata (UNLP) in Argentina.

Arhiva Aboliționistă a Oamenilor de Culoare

Arhiva pentru Aboliționismul Oamenilor de Culoare este o colecție de documente create de oamenii de culoare dinaintea războiului. Contrar credinței comune că albii bogați au condus cruciada aboliționistă, aceste documente importante furnizează un portret al implicării oamenilor de culoare în mișcarea contra sclaviei. Colecția a fost donată Universității din Detroit Mercy de către Dr. C. Peter Ripley în anul 1998. Colecția pe suport tradișional - hârtie este întreținută de Dr. Roy E. Finkenbine, care este cadru didactic la catedra de Istorie UDM. Arhiva digitală este dezvoltată și întreținută de Bibliotecile UDM / IDS.

Arhiva Deschisă Sudaneză

Arhiva deschisă a sudanului furnizează acces digital la conoașterea contemporană și istorică privind Sudanul. Versiunea inițială a Arhivei constă în primul rând din rapoarte tehnice și literatură gri nepublicată privind istoria miscării de ajutorare a Sudanului acoperind perioada de început a organizației Operation Lifeline Sudan (OLS) în 1989 și până în zilele noastre.

Arhiva Digitală Arafura

Colecția Timorului de Est este parte a proiectului Arhivei Digitale Arafura (AraDA) având baza la Universitatea Charles Darwin.

Arhiva Pacificului de Date Digitale pentru Educație și Instruire - PADDLE

PADDLE furnizează full-text acces la o colecție considerabilă privind materialele educaționale din zona Pacificului. Această colecție include publicații de la toate Ministerele educației ale țărilor participante fiind incluse planuri strategice, legisație în domeniul educației, arii curriculare și politici de școlarizare. Conține, de asemenea, planuri naționale de dezvoltare, statistici și informații privind bugetul pentru cinsprezece țări din zona Pacificului. PADDLE include materiale de la organizațiile regionale și internaționale incluzând UNESCO, secretariatul Commonwealth, Commonwealthul Educației, Resursele Pacificului pentru Educație și Instruire (PREL), precum și Secretariatul Forumului Insular al Pacificului. Pentru motive de disponibilitate redusă a unor lățimi de bandă mari a serviciilor de acces la internet din această zonă, PADDLE este distribuit și pe CD.

Arhiva Universității Writing

Arhiva Universității Writing este un depozit pentru colecțiile digitale din domeniul umanioarelor al Universității din Iowa. Arhiva conține colecții ale International Writing Program și de la Iowa Writers' Workshop. Arhiva Universității Writing este o colaborare dintre programele de creație literară ale Școlii de Bibliologie și Științele Informării de la Universitatea din Iowa. În cadrul acestei colecții puteți căuta printre înregistrările multimedia care au fost digitalizate și să citiți înregistrările de catalog foarte bogate care adnotează conținutul. Veți putea, de asemenea, să ascultați înregistrările și să vizionați materialele video și să răsfoiți printr fotografii cu condiția să aveți instrumentele software de redare corespunzătoare.

Arhivele Allen Park Veterans Administration Hospital

Această colecție conține mostre de elemente din cadrul colecțiilor arhivelor Allen Park VA Hospital fiind incluse: fotografii ale evenimentelor, articole din periodice și memorii audio. Spitalul avea intenția ca în viitor să adauge și câteva materiale video. Spitalul Allen Park VA din Dearborn, Michigan, SUA a fost calificat ca fiind eligibil pentru a intra în Registrul Național al Locurilor Istorice la data de 6 ianuarie 1981, dar a fost demolat în anul 2004.

Arhivele Muncii din India

Un proiect de colaborare dintre Institutul V.V. Giri și Asociația Istoricilor Muncii din India. Arhivele Muncii din India se ocupă de conservarea și accesibilitatea documentelor specifice, care au o rată rapidă de dispariție, specifice lucrătorilor.

Armenian Rare Books

The first Armenian books were printed in Venice in 1512-1513, whereupon Armenian printing spread rapidly during the XVI-XVIII centuries into cities with large Armenian presence such as Constantinople, Rome, Amsterdam, Madras, Calcutta, Smyrna, Astrakhan, and many others. This small but growing collection presents these historic books in "Realistic Book" format. You can almost smell the books!

Bahubhashi: Multilingual Interface

India is a multilingual, multicultural, secular and democratic country. India has about 18 official languages and 10 scripts. Medium of instruction for higher education is English but lot of gray literature is available in native language. An effort is made here to create user interface for Greenstone Digital Library Software in Indian national language, Hindi and four South Indian languages: Kannada, Malayalam, Tamil and Telugu. A few sample collections are also built for all the five languages.

Baza de Date cu Publicaţii a Institutului Indian pentru Ştiinţe

Institul Indian pentru Științe din Bangalore - 560012, Karnataka, India este printre primele instituții din domeniul cercetării avansate și educației, care are mai mult de 2000 de cercetători activi, care lucrează în toate domeniile de frontieră ale științei și tehnologiei. Fondat în anul 1909 de J.N.Tata, Institutul publică aproximativ 2000 de publicații incluzând articole de jurnale, publicații ale conferințelor, patente, rapoarte, tomuri de cercetare anuale în acord cu studiile întreprinse. Este făcut un efort deosebit pentru compilarea acestor publicații din câteva surse identificate, eliminarea înregistrărilor dupplicat, standardizarea detaliilor privind metadatelel, etc. Baza de date are și acces web la colecțiile Greenstone.

Biblioteca de Stat din Tasmania pentru Partituri Muzicale

Acest site pune la dispoziție aproape două sute de elemente din colecțiile bogate de materiale muzicale ale Colecțiilor de Patrimoniu ale Bibliotecii de Stat a Tasmaniei. acestea variază pornind de la anii 1840 până în 1930 și includ piese pentru pian și alte instrumente, orchestre de alămuri și cântece de toate tipurile - populare, sacre, patriotice și chiar cântece scrise pentru a încuraja turiștii să vină în Tasmania.

Biblioteca Digitală a Fundației Marshall

Proiectul privind Lucrările Marshall a fost publicat în cinci volume începând cu anul 1977 fiind extrase din colecția de manuscrise ale lui George C. Marshall deținute de Arhivele Fundației Marschall din Lexington, Virginia. Volumele publicate au o întindere între anii 1900 și 1946 cuprinzând aproape 3000 de pagini dintre care parte sunt scrisori, telegrame, memorii, rapoarte și cuvântări fiind inclus și schimburile cu un Who's Who virtual acoperitor perioadei războiului și a diplomației.

Biblioteca digitală a Națiunilor Unite - Islamabad

Biblioteca Digitală a Națiunilor Unite din Islamabad este un depozit open-acces orietat pe regăsirea documentelor full-text, a rapoartelor, publicațiilor și altor elemente de informație publică produse de instituțiile abilitate ale Organizațiilor Națiunilor Unite și a Programelor desfășurate în Pakistan. Biblioteca digitală a Națiunilor Unite din Pakistan, se străduiește să oprească pierderea informațiilor digitale ale UN în Pakistan și facilitează retenția pentru conservarea pe termen lung ale colecțiilor într-o formă utilizabilă. Acest depozit reprezintă o sursă centralizată de informații a Națiunilor Unite privind Pakistanul.

Biblioteca Digitală Medicală Cushing/Whitney

Biblioteca Digitală Cushing/Whitney este o colecție de resurse digitale disponibile pe web pentru cercetători. Comisia Bibliotecii Digitale Medicale coordonează activitățile de digitizare ale bibliotecii. Scopurile includ extinderea accesului la colecțiile unice ale bibliotecii privind cercetarea, precum și ciclul de viață al obiectelor digitale. Prima colecție constă 83 de picturi de la mijlocul secolului 19 prezentate de artistul Lam Qua pacienților de origine chineză care suferă de diferite tumori și care se aflî sub îngrijiri la misiunea medicală pregătită de Yale Peter Parker.

Biblioteca digitală MOST (UNESCO)

Biblioteca Digitală MOST conţine rezultatele de cercetare ale primilor zece ani ale Programului MOST. Temele acoperite includ Medicamente, Globalizare şi Guvernanţă, Migrare Internaţională, Societăţi Multiculturale, Eradicarea sărăciei, Transformări Sociale, Sustenabilitate, Dezvoltare Urbană şi HIV/AIDS. Biblioteca digitală MOST oferă un abstract pentru fiecare document. Baza de date conţine documentele în limbile lor originale (engleză, franceză sau spaniolă), precum şi traduceri dacă acestea există. Interfaţa utilizatorului este setată pe limba engleză, dar în viitor vor fi disponibile şi în limbile franceză şi spaniolă.

Biblioteca Digitală Oxford

O duzină și mai bine de colecții cu un caracter eclectic privind o varietate de subiecte: de la ornitologie și entomologie, imprimate și hărți, jocuri educative din secolele 18 și 19, literatură din domeniul geologiei, științele în perioada medievală și multe altele.

BIBLIOTECA DIGITAL - BOLSA DE CEREALES

La Biblioteca Digital de la Bolsa de Cereales es un proyecto desarrollado por la Biblioteca Institucional de la Entidad.
Brinda acceso abierto a su colección de documentos especializados en la temática agropecuaria, agroindustrial y agroalimentaria, disponibles en texto completo.
La Biblioteca Digital tiene, inicialmente, las características de un Repositorio Institucional que, con el fin de preservar y difundir, reúne la producción intelectual de la Bolsa de Cereales.
El Repositorio está constituído por dos colecciones: Documentos y Publicaciones Periódicas, que aumentará la visibilidad y diseminación de los trabajos publicados por nuestra Institución.

Biblioteca Digital Científica din Insulele Baleare

Biblioteca Digitală Ştiinţifică a Insulelor Baleare reprezintă un portal de acces la informaţia ştiinţifică şi culturală produsă în această zonă.
Iniţial număra 11 colecţii având un total de 2.283 de documente între care manuscrise, cărţi, articole din publicaţiile periodice, fotografii şi ilustraţii, această colecţie se află într-un proces continuu de creştere.

Biblioteca digital de la Fundación para la Innovación Agraria - FIA

The FIA is a government foundation to promote agricultural and environmental initiatives in Chile. This digital library provides access, reading and download of information about projects managed and promoted by FIA, and also includes access to photographs and videos that illustrate the projects. This site was developed by Prodigio Consultores

Biblioteca Digital Fundación Barceló

El Repositorio Institucional (RI) del Instituto Universitario de Ciencias de la Salud Fundación H. A. Barceló es una plataforma digital de contenidos que ofrece acceso abierto a artículos, libros, documentos de trabajo, tesis, registros de audio y video, documentos institucionales y actas de congreso que son producción intelectual de la institución.
The Barceló Foundation is a higher education institution whose core purpose involves seeking, endorsing and contributing to the growth and development of Biomedical Sciences in Argentina. This digital library collects, records, distributes and preserves the academic and scientific production of the Foundation.

Biblioteca Digital Gerencia Social

This first digital library on public administration in Venezuela was created in September 2007. It includes documents on how to strengthen i) the development of the national public administration, ii) training and research on public policies and social political science, and iii) the processes of organisation and social participation in the building of grass-roots power.

Biblioteca Digital Museo de la Memoria

Biblioteca Dihttp://nuub.hopto.org/greenstone3/librarygital del Centro de Documentación del Museo de la Memoria y los Derechos Humanos de Chile, es un recurso de acceso público al patrimonio Chileno, constituido por diversas colecciones de objetos y documentos digitales. Mediante esta herramienta el usuario podrá hacer búsquedas directas, que ofrecen una rápida respuesta según tipo de material (textos y manuscritos; iconografía, objetos, fotografías, audios y videos). Este servicio fue desarrollado por Prodigio Consultores

Biblioteca Digital of the Centro de Informatión de Recursos Naturales (CIREN)

This collection of documents in the domain of natural and productive resources in Chile is the first large Chilean digital library following international standards and using open source software. This library contains 100,000 digitised pages, distributed in four collections of full text publications and reports with associated maps under copyright of CIREN-IREN and the General Directorate of Water of the Chilean Ministry of Public Works. This application was developed by Prodigio Consultore.

Biblioteca Digital Red del Campo del Ministerio de Agricultura de Panamá

La Biblioteca Digital de Red del Campo de Panamá nace como una iniciativa de apoyo en la toma de decisiones para todos los miembros productores, empresarios, estudiantes, etc que necesiten información relevante para sus trabajos diarios. Red del Campo de Panamá es una organización abierta formada por un conjunto de organizaciones públicas y privadas. Este servicio fue desarrollado por Prodigio Consultores

Biblioteca Electronică din Hawai, Ulukau

Ulukau pune la dispoziţie resursele disponibile pentru a fi utilizate, în scop educativ şi pentru dezvoltarea limbii din Hawai. Sunt disponibile cinci colecţii: „Ka Ho'oilina: Puke Pai 'Olelo Hawai'i” (Moştenirea: Jurnalul Resurselor Lingvistice din Hawai), Jurnalele din Hawai, Baibala Hemolele (Biblia Hawaiană), Dicţionarele Hawaiene şi Literatura Hawaiană.

Biblioteca Nacional de Uruguay

This initial collection presents documents from the Sala Uruguay (Uruguay Room) of the Library, all published before 1830.

Biblioteca Publică Detroit: Colecția E. Azalia Hackley

Această colecție de partituri muzicale conține peste 500 de piese din secolele al IX-lea și XX publicate între anii 1799 și 1922. Tematica pieselor muzicale acoperă începutul secolului IX ilustrând viața de pe plantațiile din sudul Americii, perioada Războiului Civil incluzând aboliționismul, emanciparea și Reconstrucția, muzica populară de la începutul secolului XX, precum și teme stereotipe asociate cu menestrelii de culoare.

Bibliotecile Digitale ale Universității Auburn

Acest site conține câteva colecții Greenstone: o colecție de peste 300 Alabama Postcards ce descriu diferite scene de la începutul secolului XX din Alabama, o colecție de autori din secolul XX Alabama Authors, The Loveliest Village Photo Collection care conține o selecție de imagini și capturi de la Mickey Logue și Jack Simms și The Piano Bench Collection, o colecție de partituri muzicale publicate înainte de 1923.

Bibliothèque numérique de CAMES

This digital library contains two collections of CAMES (Conseil Africain et Malgache de l'Enseignement Supérieur) in Burkina Faso: i) the articles of the Revue pharmacopée et médecine traditionnelle africaines (Journal of Traditional African Pharmacopeia and Medicine) and ii) the theses and dissertations of the universities and research centres promoted within the CAMES system.

Bibliothèque SIST Sénégal

This digital library contains the collections of three institutions in Senegal: i) research publications of the Institut Sénégalais de Recherches Agricoles (ISRA), ii) theses, dissertations and other resources of the Université Cheikh Anta Diop in Dakar, and iii) theses and dissertations of the École Inter-États des Sciences et Médecine Vétérinaires de Dakar (EISMV), as well as a fourth collection of articles of the Bulletin Réseau Érosion (ISSN: 1250-548X).

BIJALI

BIbliographic database of Books, Journals and Articles appearing in these journals subscribed by major LIbraries of Bangalore. BIJALI is a prototype collection of Books, Journals and Articles subscribed by the libraries of a few research institutes in Bangalore. The articles appearing in the subscribed journals are collected using RSS (Rich Site Summary) feeds from abstracting journal and imported to GSDL periodically.

Căminele noastre sângerează / / Nos foyers saignent - Union of BC Indian Chiefs

Această colecție digitală pune împreună câteva tipuri de materiale primare privind drepturile asupra pământurilor aborigenilor din British Columbia, Canada. Baza de date cu mărturiile conține audierile de la Comisia McKenna McBride (1913-1916). Înregistrări istorice suplimentare incluzând hărți, documente, articole din periodice, fotografii, materiale audio și vedeo, care înfățișează dreptul continuu al titlurilor de proprietate și a drepturilor aborigenilor, toate le găsiți aici. Baza de date cu mărturii va fi dezvoltată continuu în anii următori pentru a incorpora mai multe materiale audio, video, cartografice și fotografice.

Cărți din Trecut / Llyfrau o'r Gorffennol

Cărți din Trecut este o colecție online de cărți velșe (Țara Galilor) de interes cultural național, care au ieșit din tipar de multă vreme și e puțin probabil să fie republicate prin mijloace tradiționale. Textele sunt disponibile în două forme: imagini ale paginilor originale ale cărților și în mod text, care poate fi indexat pentru căutare și care poate fi tipărit dacă se dorește.

Catalogul Bibliotecii Obispo Angelelli

Există 5 moduri de a regăsi informaţia în Catálogo de la Biblioteca obispo Angelelli: căutarea după cuvinte cheie, căutarea după tipul materialului, căutarea după autor, căutarea după instituţie, căutarea după editură,

Cercetarea Regăsirii Informaţiilor pentru Partituri Muzicale

Un loc virtual pentru rezultatele căutării materialelor muzicale.

Chopin, Primele ediții

temporary masked

CLACSO - Reţeaua Americii Latine şi a Caraibelor pentru Bibliotecile Virtuale ale Ştiinţelor Sociale

Acces deschis full-text la cărțile din domeniul științelor sociale, articole din periodice, documente ale conferințelor publicate (în spaniolă și portugheză) de rețeaua CLACSO ce cuprinde 168 de instituții de cercetare din 21 de țări ale Americii Latine și Caraibe. Facilitatea de căutare se aplică peste 70 de colecții cuprinzând peste 4000 de texte sau din fiecare colecție la nivel de instituție participantă.

Colección Digital de Humedales II Región de Antofagasta – Chile

Este proyecto constituye uno de los primeros servicios documentales digitales que incluye recursos de textos, fotografías, videos y audio organizando la información sobre Humedales de manera digital y con altos conceptos de georeferencia ya que contiene metáforas de búsquedas contenidas en un mapa de la zona geográfica. Este servicio fue desarrollado por Prodigio Consultores

Colecţia Digitală Argus a Universităţii Wesleyan din Illinois

Jurnalul Universității Wesley din Illinois - The Argus a fost publicat sub conducerea studenților începând cu anul 1894. Colecția digitală este parte a unui proiect în desfășurare pentru conservarea și furnizarea de acces la volumele Argus publicate între anii 1894-2000.

Collection Greenstone de l'Université polytechnique de Bobo-Dioulasso (UPB)

This collection provides access to the research reports and theses and dissertations of UPB in Burkina Faso.

Collection of Ecole nationale des chartes (Paris)

This digital library presents digitised documents other than books (engravings, reprints, etc.) as a complement to the classical library catalogue.

Comisia pentru Drepturile Omului din Kazakstan

Biblioteca digitală a Comisiei pentru Drepturile Omului aflată sub Președenția Republicii Kazakstan permite accesul liber la o colecție variată de documente privind drepturile omului. Sunt puse la dispoziția cetățenilor instrumente de căutare liberă a informațiilor asupra problemelor din domeniul drepturilor omului.

Corporación Colombia Digital

Libros, artículos, ensayos, políticas públicas, guías y manuales conforman la base de documentos nacionales e internacionales incluidos en la Biblioteca, organizada por categorías temáticas que facilitan las búsquedas que también se pueden hacer por título, autor y palabras claves.
El equipo de Colombia Digital ha realizado una búsqueda y selección de los mejores documentos disponibles en la red y los ha referenciado para acercar las TIC a todos los interesados en explorar y ampliar sus conocimientos.

Corpus of Philosophical Text, Russian Academy of Sciences.

Contains several collections, including philosophical text excerpts, Internet edition of New philosophical encyclopaedia, philosophical books and articles.

Decifrazione del V. e VI. libro de' partimenti di Fenaroli del Cav(alliere) N(iccolò) C(alichiopulo) Manzaro

Un manuscris al unei partituri muzicale creat în jurul anului 1850 de faimosul compozitor grec Nikolaos Halikiopoulos Mantzaros. O versiune a fost dedicată Reginei Victoria I a Regatului Marii britanii și Irlandei probabil în anul 1856. Acesta aparține colecției de manuscrise ale Bibliotecii Britanice (Londra). Această colecție conține „partimenti” care pot fi găsite în Cărțile V ți VI din lucrarea „Partimenti ossia basso numerato” a lui F. Fenaroli.

Digital Namibian Archive

This project, led jointly by Utah Valley University (UVU) and the Polytechnic of Namibia operating in conjunction with the Namibian National Archive, aims to develop and make available worldwide a rich digital resource that reflects the diversity of voices and cultural stories of Namibian people. The collections are being expanded to include oral histories of indigenous peoples and freedom fighters, images of independence and of the colonial period, documents of transition, and other artifacts. The project is also working to develop skills and capacity among Namibians to continue to expand the archive.

Drepturile Omului în Argentina

Acest site conține documente, fotografii și cărți care acoperă dosarele copiilor răpiți între anii dictaturii din perioada 1976-1983, legislația privind identitatea, jurisprudența legată de informați și multe alte elemente. Aceasta a fost creată de Secretarul pentru Drepturile Omului al Argentinei sub Comisión Nacional por el Derecho a la Identidad (CONADI), care este o Comisie națională ce luptă pentru drepturile personelor de a-și cunoaște identitatea, mai ales când părinții sunt dispăruți.

Durban in Motion

This pilot ‘virtual exhibition’, developed by the South African Documentary Studies Centre (SADOSC) in cooperation with Digital Innovation of South Africa (DISA), was conceived as a result of many discussions about the ‘digital moment’, preservation, and ensuring access to South African historical photographic resources.

Estela

Estela is a digital archive of local collections that is run by the public library in Canovelles, a village near Barcelona in Spain. These collections contain information about Canovelles, including photos and books from local authors.

FAUBA DIGITAL: Repositorio institucional científico y académico de la Facultad de Agronomía de la UBA

La Facultad de Agronomía ha creado su repositorio digital con el fin de garantizar la preservación de la producción intelectual de alumnos y docentes de la Facultad, y de brindar a su comunidad académica la posibilidad de difundir internacionalmente las publicaciones generadas por la misma.
Cuenta hoy con dos colecciones:
TESIS DE POSGRADO: Todas las tesis de doctorado, maestría y especialización desde el año 2011 presentadas a la Escuela para Graduados Alberto Soriano de la Facultad.
TRABAJOS DE INTENSIFICACION: todos los trabajos presentados desde el año 2004.

Freedom House Photographs: Roxbury Places, People and Events, 1950-1975

This ever-growing collection comprises over 2,000 digitized photographic images from Freedom House, a civic center based in the Roxbury neighborhood of Boston, Massachusetts (USA). The images document early activities to create an integrated Roxbury, to encourage citizen participation in the urban renewal of Roxbury, and to oversee Boston Public Schools desegregation. The project was partially funded with Federal assistance from the Institute of Museum and Library Services, administered by the Massachusetts Board of Library Commissioners. It was created and published by the Northeastern University Libraries.

Grădina Botanică din New York

Proiectul de digitizare a cărților rare aparținând de Biblioteca LuEsther T. Mertz din New York Botanical Garden.

Greater Cincinnati Memory Project

O colecție de 600 de fotografii de dinainte de 1940, cărți poștale și prezentări privind locuri și evenimente legate de orașul Cincinnati din Ohio. Colecția a fost creată de http://www.gclc-lib.org/ Greater Cincinnati Library Consortium.

Great Lakes Shipping Database

Fr. Edward J. Dowling, S. J. Marine Historical Collection at University of Detroit Mercy. Documente, publicații, fotografii și negative colectate de un profesor iezuit într-un interval de șapte ani privind toate detaliile referitoare la Great Lakes Shipping începând cu anul 1850 până în prezent.

Greenstone-Koha Integration

Integration of Koha and Greenstone to enable fulltext searching in Koha. Using Koha, an open source library automation software, 4 different collections are created: 1. Records from a big library (about 120,000 records) 2. Records from a medium size library (about 20,000 records) 3. A few multilingual records downloaded from the Net and 4. About 15 e-books downloaded from the Net, which do not violate copyright law. As Koha does not support fulltext indexing and searching, it is integrated with Greenstone Digital Library Software for full text searching. The fulltext documents are indexed both in Koha and Greenstone. For searching the fulltext documents a SRU request is passed from Koha to Greenstone. This is the first implementation of Greenstone-Koha integration implemented in 2009 January and a workshop was conducted in July 2009.

HIV/SIDA Ruwanda

Această colecție conține documente legate de starea HIV/AIDS în Rwanda. Aceasta include publicații naționale și internaționale, manuale, ghiduri, prezentări și rapoarte. Această bibliotecă a fost construită de TRAC și Centrul Payson.

iArchives

Câteva colecții demonstrative ce cuprind jurnale digitizate care au fost inițiate de iArchives pentru beneficiari fiind incluse și Jurnalele Bibliotecii Britanice, the Californian, Dublin Evening Telegraph și Tundra Times.

Illustrated London News

A Digital Library of the New Zealand content from the Illustrated London News, 1853 to 1902.

Influenza Training Digital Library

This library, produced by WHO's Global Influenza Programme, provides easy access to influenza related training material and technical background documents to ensure that the latest developments in knowledge are used in the delivery of influenza and pandemic preparedness training.

Institutul Indian de Management, Kozhikode

Institutul Indian pentru Management Kozhikode (http://www.iimk.ac.in) este printre primele şcoli de management deschise de Guvernul Indiei în anul 1996. Centrul pentru Dezvoltarea Bibliotecilor Digitale al IIMK foloseşte software GSDL pentru a dezvolta colecţiile bibliotecilor digitale. Biblioteca digitală de la IIMK este cu adevărat multimedia, având multiple formate de publicaţii, precum şi o bibliotecă cu o colecţie diversificată conţinând cărţi, monografii, rapoarte, jurnale, cazuistică şi material video educativ. Colecţia de materiale video este o adăugire recentă, care foloseşte numai standarde deschise şi software open source pentru întregul flux de prelucrare şi diseminare.

Library for the Person

"Library for the Person", from Argentina and free access to the world, brings together all kinds of material related to the approach of the psychological theory of Carl Rogers: "Person Centered Approach". It also brings together texts about the profession of Counseling and the connection between theory and practice

Library of Kazak Governmental Legal Information

Kazak and Russian content with Kazak, Russian and English interface.

Local History Online

North Shore and Waitakere City Libraries, Auckland NZ

Manioc

Manioc is a digital library developed by the University of the Antilles and Guyane (http://www.univ-ag.fr), specializing in the Caribbean, the Amazon and the Guyana Plateau. The collection contains thousands of documents: digitized texts (historical works and documents emanating from university research projects), as well as audio, video and pictural records relating to cultural, social, economic and political developments. Manioc benefits from several private and public partnerships and is an open access initiative accessible through OAI-PMH harvesting (the base address is http://www.manioc.org/gsdl/cgi-bin/oaiserver).

Memoria Académica

Facultad de Humanidades y Ciencias de la Educación, Universidad Nacional de La Plata. Institutional repository that collects, records, distributes and preserves the academic and scientific production of FaHCE - UNLP. It tries to encompass the entire production, including thus far curricula, course programmes, undergraduate and postgraduate theses, research project summaries, and journal articles published locally or abroad.

Mirabilia Vicomercati

Mirabilia Vicomercati este un proiect în desfășurare gestionat de Biblioteca Publică Vimercate (Milano, Italia), care are ca țintă digitizarea surselor primare istorice locale. Vor fi furnizate câteva colecții - fotografii, vederi, hărți, texte, referințe, materiale multimedia - pentru a le face accesibile, pentru promovarea și conservarea memoriei istorice a zonei Vimercate și a teritoriului acesteia.

Municipal Library of Almaty City

160 Documents, each in Kazak and Russian.

MyManuskrip : Digital Library for Malay Manuscipts

This digital library enables repositories within Malaysia and those outside to participate in building and offering manuscript content as well as outputs of manuscript research such as articles, reports, theses and links to relevant sites.

National Institution - University Library "Sv. Kliment Ohridski" - Bitola

This is a digital library for the National Institution - University Library "Sv. Kliment Ohridski" - Bitola, in Macedonia.

Notable Women of Simmons College

The mission of this project is to animate the lives of early college women through their scrapbooks and other memorabilia, to serve not only as a record of a student's college experience, but also as an entrée into a rich understanding of the social conditions and historical period in which these women lived. Each scrapbook is created by students in a digital libraries class. The students’ work encompasses all aspects of the production process, including content management, descriptive metadata, digitization, preservation, web development, intellectual property, evaluation, and marketing.

NuStone Digital Library at NUST

This digital library at the National University of Science and Technology (NUST) in Bulawayo, Zimbabwe currently includes 5 collections of documents generated by NUST and 6 containing publicly available documents on specialised subjects.

NZ Chinese Journals

The NZ Chinese Journals database aims to provide greater access to important historical material and make the history of NZ Chinese more visible. The database consists of three Chinese publications - the Man Sing Times (1921-22), NZ Chinese Weekly News (1937-46) and NZ Chinese Growers (1949-72).

Papers Past

Papers Past contains more than one million pages of digitised New Zealand newspapers and periodicals. The collection covers the years 1840 to 1915 and includes publications from all regions of New Zealand. Built by DL Consulting.

Pro-Huerta's (INTA-MDS) Digital Library

ProHuerta's Digital Library is a public access tool that contains and organizes all of the program's production in graphical and multimedia publications. Allows searching and querying material by: title, author, category, data and place. The documents can be downloaded or read online.

The Council of Independent Colleges Historic Campus Architecture Project

Acest proiect prezintă informație despre clădirile cele mai importante, urbanism, planuri pentru campusuri și site-uri care înglobează moștenirea culturală a domeniului educației superioare din America fiind identificate și alte surse pentru cercetării viitoare. Proiectul este sprijinit prin granturi de la Fundația Getty, site-ul web CIC HCAP, care cuprinde documente ce vizează aproape 200 de locuri cu semnificație istorică din cadrul campusurilor colegiilor private și a universităților ce includ peste 4300 de imagini legate de aceste locuri. Până în acest moment au participat aproape 370 de instituții. În acest site, utilizatorii web pot găsi instituții sau locuri dintr-un anume stat sau regiune; poate fi găsită informație despre un anumit tip arhitectural, aparținând unui anume arhitect sau unei anume perioade. Pot fi culese date chiar pentru studii de mai mare cuprindere.

The FCEN Digital Library

The FCEN Digital Library is the institutional repository of the Facultad de Ciencias Exactas y Naturales of the Universidad de Buenos Aires, which aims to store, preserve and disseminate the scientific, academic and institutional Faculty production.

The Lincoln Archives Digital Project

The Lincoln Archives Digital project, launched in 2002, is working to provide all executive, legislative, judicial, and military federal records, currently housed in the National Archives of the United States, which were created during the presidential administration of Abraham Lincoln, to the global community.
The records are organized as if virtually within the Archives, and provides an opportunity for related records to link, in a matter of seconds, i.e. photographs, maps, political cartoons, and documents.

The Social Management Digital Library

La Biblioteca Digital Gerencia Social se plantea atender las dificultades del púo usuario para acceder a informacióobre temas propios del áito social, difundiendo la documentacióisponible, pero respetando los derechos de autor correspondientes.

Traditional Mongolian script digital library (TMSDL)

This is a continuing project to show the feasibility of using Greenstone to handle digital library collections in traditional Mongolian script, an important cultural heritage for which computerized treatment lagged after the adoption of Cyrillic script by Mongolia in 1946. Recent improvements to the collection involve font format (OTF), font embedding and displaying. The collection contains some very old historical chronicles and is expected to be enriched in the near future.

Unitatea de Cercetare și Evaluare Afgană - AREU

Acest catalog bibliografic on-line prezintă o listă de materiale în formă tipărită aflate în biblioteca de cercetare AREU din Kabul, Afganistan. Colecția AREU include cărți, pamflete, publicații ale guvernelor, periodice, hărți, CD-uri, DVD-uri, etc., în engleză, dari, pașto și alte limbi.

UNIVERSIDAD CATOLICA ARGENTINA - UCA

La Biblioteca Digital de la Universidad Católica Argentina es el repositorio institucional que alberga la producción intelectual de la Universidad. Integran el repositorio seis colecciones: Tesis y Trabajos Finales seleccionados por cada Facultad, Revistas y Documentos de Investigación con el aporte de docentes e investigadores de las distintas Facultades, Ponencias presentadas en jornadas organizadas por la Universidad, Libros, editados por la Universidad o por editoriales externas y Contribuciones, colección que aporta material diverso de docentes de nuestra Universidad. La Biblioteca Digital adhiere a la filosofía del acceso abierto a la literatura científica, permitiendo descargar, distribuir, copiar e imprimir su material sin restricciones, asegurando así el cumplimiento de dos objetivos fundamentales:
- Acceso irrestricto a la información, sin barreras económicas, legales o técnicas
- Aumento de visibilidad e impacto de la institución y de sus investigadores

Washington Research Library Consortium Special Collections: Colecţiile Speciale ale Consorţiului de Biblioteci de Cercetare de la Washington

Materialul în format digital din colecţiile speciale aparţinând a opt universităţi ale WRLC din Washington, D.C., SUA.